CASA DA VANESSA

We bieden in hippie-chic Trancoso vier stijlvolle chalet's met elk ca. 1600 m² tuin. De tuinen grenzen aan elkaar en bieden privacy met uitzicht op Mata Atlântica, het tropisch Atlantisch regenwoud. Vanessa Vlan de Castro is uw gastvrouw ter plaatse.

De chalets hebben een moderne, verfrissende lounge-inrichting met karakteristieke Braziliaanse elementen, zoals meubels van ‘cipo’ (liaan) en Tatajuba-houten plafonds + slaapkamervloeren. Er is voor badkamers, keukens en vloeren gebruik gemaakt van ‘cimento queimado’ (gebrand cement), dat te vergelijken is met Marokkaans Tadelakt.

De chalets liggen aan Estrada dos Macacos, een onverharde weg aan de rand van het dorp, op 15 minuten lopen van de Quadrado, het historische centrum, en 20 minuten lopen naar de ongerepte stranden. Het gebied is Unesco Werelderfgoed en ecologisch beschermd.

Supermarkt, bakker en (fruit)winkels vindt u op loopafstand. De schitterende Terravista Golfbaan ligt op 6 km afstand. Op verzoek vooraf kan ontbijt worden geregeld, evenals een taxi van en naar de luchthaven. Er is Wifi internet.


Ga naar...

PUBLICATIE LIVING AUGUSTUS 2004

CHALET 1 (2 PERSONEN)
CHALET 2 (4 PERSONEN)
CHALET 3 (4 PERSONEN /2 SUITES / MAX 6 PERS.)
CHALET 4 STUDIO (2 PERSONEN)

TRANCOSO

Trancoso ligt 30 km (ca. 45 minuten per auto) ten zuiden van Porto Seguro aan de Costa do Descobrimento in zuidelijk Bahia. De Portugezen ontdekten het land in 1500 onder leiding van de Portugese ontdekkingsreiziger Cabral. Porto Seguro werd vanwege de veilige haven - vandaar de naam - gekozen als uitvalsbasis. Trancoso ontstond uit het christelijke dorp Joao Batista dos Indios en werd gesticht in 1586. Hier woonden de Pataxos-indianen. In 1759 werd vorm gegeven aan de Quadrado Historico: een tot de verbeelding sprekend vierkant veld aan de rand van een klif met een magisch wit kerkje (Sao Joao) en aan beide flanken de tropisch gekleurde huizen. Van achter de kerk is een fenomenaal uitzicht over de zee en kronkelende rivier.

Tot 1973 was dit een vergeten gebied. De huizen en het kerkje waren in verval geraakt. Er waren geen wegen, geen elektriciteit, noch werd er met geld betaald. Totdat er hippies arriveerden op zoek naar de natuur en op de vlucht voor de dictatuur, waardoor een wonderlijke mix met de Pataxos-indianen ontstond. Sinds de verharde weg een aantal jaren geleden is aangelegd, transformeerde Trancoso langzaam naar zijn huidige vorm: een hippie-chic, wereldlijk dorp.

Trancoso wordt ervaren als transcendente locatie en vergeleken met Bali, Goa en Ibiza. De Quadrado biedt in alle rust charmante restaurants, (lounge) bars en winkels. Er hangt een intieme sfeer in de avond met spaarzame (kaars)verlichting en een adembenemende sterrenhemel. Je kunt op meerdere plekken pinnen en internetten.

Voor wie van feesten houdt, kan in het hoogseizoen terecht op verschillende parties (zie video). Zoek je rust, dan kun je uren wandelen langs ongerepte stranden. Tussen Trancoso en Caraiva bevindt zich het ecologische beschermde gebied-APA (Área de Proteção Ambiental) Trancoso/Caraiva, waaronder Monte Pascoal.

Meer over Trancoso in de verscheidene publicaties !

Adres

Adres