ACTIVITEITEN

U kunt (dag)trips maken naar Arraíal D'Ajuda, Porto Seguro, Praia do Espelho, Caraiva ( zie de zonsopkomst) , Itacaré, Santo André of nationale parken als Parque Nacional de Monte Pascoal en Parque Nacional do Pau Brasil bezoeken.

De sportmogelijkheden zijn legio: golf, een tennisbaan op 500 meter, yoga, paardrijden, fitness, fietsen (eco-bike) , board- en kitesurfen (meer mogelijkheden in Itacaré zie GLOBAL SURFERS), paragliding en zwemmen. Alles is eigenlijk te voet bereikbaar in Trancoso. Fietsen en auto’s zijn te huur, maar het meest wordt gebruikt gemaakt van de Motortaxi.

Voor duiken kunt u terecht bij Recife de Fora (PORTODIVE) en Recife da Coroa Alta, die beide voor Porto Seguro liggen. Voor wie meer wenst én reizen/logie op andere locatie geen probleem is, kan naar Recifes Itacolomis tussen Caraiva en Corumbau, Recife dos Patachos tussen Corumbau en Cumuruxatiba of zelfs naar de Abrolhos-eilanden (de meest geprezen in de regio o.a. vanwege de walvissen). Voor locaties van vele riffen zie zeekaart Ilheus-Cumuruxatiba en zeekaart Cabralia-Porto Seguro. Zie ook PLATTEGRONDEN voor overzicht van de regio en stranden.

Voor wie dit actieve allemaal niet zo hoeft, kan ook gewoon in de hangmat liggen of o.a . "chillen" op het strand bij Tostex, 's avonds dineren in de Quadrado om daarna naar Para Raio (restaurant - bar - club) of naar een (rave) party gaan.

TRANCOSO
ASTANGA YOGA 6 januari - 1 februari 2008
TERRAVISTA GOLF
PARA RAIO (restaurant - bar - club)
TOSTEX (loungebar)
TRANCERSGUIDE
RAVE-ON
CIDADES HISTORICOS BRASILEROS (informatie over de Regio in Portugees)

ARRAÍAL D' AJUDA ( tussen Porto Seguro en Trancoso)
ARVORE-APARTMENTS

CARAÍVA (onder Trancoso)
CARAÍVA
CARAÍVA 2
ZONSOPKOMST CARAÍVA

SANTO ANDRÉ ( boven Santa Cruz Cabrália/Porto Seguro, onder Belmonte)
CASAPRAIA ( culinária, natureza e arte)
POUSADA VICTOR HUGO
POUSADA SANTO ANDRE
VILLA ARATICUM

ITACARÉ (3 uur boven Porto Seguro, voorbij Belmonte en Ilheus)
CASA ZAZÁ
SURF IN ITACARÉ

DUIKEN
RECIFE DE FORA (PORTODIVE)
DE ABROLHOS EILANDEN (Engels)
ABROLHOS (Portugees)
DUIKEN RECIFE ABROLHOS (BLUEDIVE)
DUIKEN RECIFE ABROLHOS
DUIKEN IN BAHIA, IN TIJD,....
BRASILMERGULHO.COM
CONTACTGEGEVENS DUIKCENTRUM TRANCOSO
BRAZILAANSE NAUTICA SITE; INFORMATIE COSTA'S EN RIFFEN (ZEEKAART 1200 EN 1205)

TRANCOSO

Trancoso ligt 30 km (ca. 45 minuten per auto) ten zuiden van Porto Seguro aan de Costa do Descobrimento in zuidelijk Bahia. De Portugezen ontdekten het land in 1500 onder leiding van de Portugese ontdekkingsreiziger Cabral. Porto Seguro werd vanwege de veilige haven - vandaar de naam - gekozen als uitvalsbasis. Trancoso ontstond uit het christelijke dorp Joao Batista dos Indios en werd gesticht in 1586. Hier woonden de Pataxos-indianen. In 1759 werd vorm gegeven aan de Quadrado Historico: een tot de verbeelding sprekend vierkant veld aan de rand van een klif met een magisch wit kerkje (Sao Joao) en aan beide flanken de tropisch gekleurde huizen. Van achter de kerk is een fenomenaal uitzicht over de zee en kronkelende rivier.

Tot 1973 was dit een vergeten gebied. De huizen en het kerkje waren in verval geraakt. Er waren geen wegen, geen elektriciteit, noch werd er met geld betaald. Totdat er hippies arriveerden op zoek naar de natuur en op de vlucht voor de dictatuur, waardoor een wonderlijke mix met de Pataxos-indianen ontstond. Sinds de verharde weg een aantal jaren geleden is aangelegd, transformeerde Trancoso langzaam naar zijn huidige vorm: een hippie-chic, wereldlijk dorp.

Trancoso wordt ervaren als transcendente locatie en vergeleken met Bali, Goa en Ibiza. De Quadrado biedt in alle rust charmante restaurants, (lounge) bars en winkels. Er hangt een intieme sfeer in de avond met spaarzame (kaars)verlichting en een adembenemende sterrenhemel. Je kunt op meerdere plekken pinnen en internetten.

Voor wie van feesten houdt, kan in het hoogseizoen terecht op verschillende parties (zie video). Zoek je rust, dan kun je uren wandelen langs ongerepte stranden. Tussen Trancoso en Caraiva bevindt zich het ecologische beschermde gebied-APA (Área de Proteção Ambiental) Trancoso/Caraiva, waaronder Monte Pascoal.

Meer over Trancoso in de verscheidene publicaties !

Adres

Adres